Indeling kwartfinale downloaden als pdf?

Door naar de kwartfinale?

De laatste jaren hebben wij meerdere klachten ontvangen over de procedure ‘plaatsen voor de kwartfinale’. Met name teams in een poule van 3 zouden minder kans hebben om zich te plaatsen omdat ze gewoonweg minder wedstrijden spelen.

Daarop heeft de wedstrijdleiding besloten om een aanpassing in de procedure voor het plaatsen voor de kwartfinale te maken.
In onze beleving moet ieder team gelijke kansen hebben om de kwartfinale te halen ongeacht je in een poule van 3 of 4 zit. Hieronder is uitgelegd hoe de procedure dit jaar (2018) in zijn werk gaat.

• In de categorieën J5, J6, J7, M7 plaatsen alleen de poulewinnaars zich voor de kwartfinale. In deze categorieën verandert er dus niets!
  • In de categorieën J4, J8, M4, M5, M6 en M8 plaatsen een aantal beste nr2’s zich voor de kwartfinale. Namelijk:
    • J4 (de drie beste nr 2’s)
    • J8 (de twee beste nr 2’s)
    • M4 (de twee beste nr 2’s)
    • M5 (de beste nr 2’s)
    • M6 (de beste nr 2)
    • M8 (de drie beste nr 2’s)

Bij deze poules gaat iedere nr 2 in de poule aansluitend aan de voorronde strafschoppen nemen. Ieder team neemt 10 strafschoppen, het team dat de meeste strafschoppen scoort gaat door naar de kwartfinale.

Indien er 2 of meer teams op hetzelfde aantal gescoorde strafschoppen uitkomen worden ze op de kwartfinaledag verwacht om onderling een strafschoppenserie te doen. De winnaar van deze strafschoppenserie plaatst zich voor de kwartfinale.

Wedstrijdleiding Streetsoccer

Spring naar werkbalk