Jaarlijks stellen de vele sponsoren  van Streetsoccer ons in staat om goede doelen te steunen. Een van de belangrijkste uitgangspunten daarbij is dat de goede doelen in hoofdzaak kind gerelateerd moeten zijn. Het kind staat immers centraal bij Streetsoccer: Door kinderen Voor kinderen.

Ook voor het Streetsoccer toernooi van 2019 hebben we weer een aantal goede doelen kunnen ondersteunen. Dat betreffen Stichting Ubuntu, het jeugdweekend van Rotary Oldenzaal samen met Humanitas, Stichting Paardesport Gehandicapten, Stichting Leergeld en Stichting Geert Christenhusz Theaterprijs. Stichting Ubuntu hebben we al uitgelicht en enkele van de andere doelen en hun activiteiten zullen we hieronder nog kort belichten.

STICHTING LEERGELD OLDENZAAL

Een van de goede doelen van Streetsoccer is St. Leergeld.

Wat is Stichting Leergeld Oldenzaal?

Leergeld Nederland is een vereniging van lokale Leergeld Stichtingen, waaronder die uit Oldenzaal, die wil voorkomen dat kinderen sociaal uitgesloten worden wanneer ze opgroeien in een gezin dat het financieel heel moeilijk heeft. De steun van de lokale leergeld stichtingen geeft deze kinderen de kans om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Ieder kind moet kunnen meedoen aan werkweken, excursies, schoolkampen, zwemles, sport of muzische vorming. Voor kinderen betekenen deze activiteiten verbreding van hun horizon. Zij maken sociale contacten en leren zich handhaven in een groep. Nu meedoen betekent later meetellen.

Meedoen  lijkt vanzelfsprekend, echter de stille armoede neemt toe. Ook in de gemeente Oldenzaal doen een toenemend aantal kinderen een beroep op Stichting Leergeld.

Als Rotary Club Oldenzaal hebben we met Streetsoccer twee hele belangrijke doelen gesteld, te weten:

• alle kinderen moeten mee kunnen doen aan streetsoccer en
  • deze kinderen voetballen voor kinderen; kinderen voor kinderen dus.

En daarmee is Stichting Leergeld, met haar doelstelling voor ons een uitermate goed doel. We weten dan ook zeker dat deze gelden daar terecht komen waar het hard nodig is.

cos-kopie

Rotary Jeugd weekend met Humanitas

Bij een van de  goede doelen werken we samen met Humanitas. De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers van Humanitas helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. De hulp is gratis en altijd in de buurt. Er zijn ruim tachtig afdelingen door het hele land. Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

Kinderen en vakantie. Wat zijn wij en Humanitas van plan ? Humanitas verzorgt al verschillende soorten vakanties voor kinderen. Een van die vormen is een weekend jeugdkamp. En daar zouden we als Rotary Club uitstekend onze diensten kunnen aanbieden. Dan snijdt het mes aan twee kanten. Uit de sponsor opbrengsten van Streetsoccer wordt dit weekend jeugdkamp gefinancierd. Humanitas verzorgt het professionele medewerkers het weekend. En de leden van onze club verzorgen verder de gehele logistiek van het weekend.  Daarbij kun je denken aan de keuze van het kamp, het regelen van de overnachtingen, het vervoer van de kinderen, de catering regelen etc. Dat leek ons een prachtige samenwerking. Zowel Humanitas als wij zelf zijn in elk geval van mening dat dit een uitstekende samenwerking kan vormen. Met als uitkomst natuurlijk een prachtig weekend voor kinderen

Spring naar toolbar