Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/a/f/rotarystreetsoccer.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2722 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/a/f/rotarystreetsoccer.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2726 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/a/f/rotarystreetsoccer.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3624 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/a/f/rotarystreetsoccer.nl/httpd.www/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227 Reglement – Rotary Streetsoccer Oldenzaal

Reglement Streetsoccertoernooi 2020

De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2020 verloopt via het programma formdesk. De schoolsport coördinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven. Gelieve alleen laten inschrijven door de groepsleerkracht of coördinator!

Op een andere wijze kan niet worden ingeschreven.
Gedurende het toernooi worden de schoolsportcoördinatoren en begeleiders via de mail geïnformeerd over wedstrijdzaken. Ook kunt u als begeleider gebeld worden door de westrijdleiding inzake foute uitslagen.

Deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi is op eigen risico.

Communicatie en contact

U kunt voorafgaand en tijdens het toernooi contact opnemen met de toernooiorganisatie.

Neemt u telefonisch contact op, dan is het mogelijk dat u een voicemail te horen krijgt. Spreek uw naam en telefoonnummer in, dan wordt u zo snel mogelijk terug gebeld.

Tijdens het toernooi kunt u ook terecht bij de wedstrijdleiding. Schoolsportcoördinatoren en teamleiders worden gedurende het toernooi via de mail geïnformeerd over de stand van zaken. Alle informatie waar in de mail naar wordt verwezen is te vinden op deze website.

Toernooidata en locaties

Het Rotary streetsoccertoernooi vindt plaats in week 20, 21 en 22

Voorrondes, parkeerplaats Vondersweijde:

 • Maandag 18 mei (16.30 – 20.30 uur)
 • Dinsdag 19 mei (16.30 – 20.30 uur)
 • Woensdag 20 mei (16.30 – 20.30 uur)
 • Maandag 25 mei (16.30 – 20.30 uur)
 • Dinsdag 26 mei (16.30 – 20.30 uur)

Kwartfinales, parkeerplaats Vondersweijde:

 • Woensdag 27 mei (17.00 – 20.00 uur)
 • Donderdag 28 mei (17.00 – 20.00 uur)

Halve finales en finales, parkeerplaats Vondersweijde:

 • Vrijdag 29 mei (17.00 – 19.00 uur)

Reserve speeldagen zijn er dit jaar niet.

Alle wedstrijden worden gespeeld op 7 velden op de parkeerplaats bij sportcentrum Vondersweijde. In de voorronde en kwartfinales worden de wedstrijden per poule op hetzelfde veld gespeeld. Vb. de wedstrijden in poule 15 worden allemaal op veld 6 gespeeld.

De halve finales en finales worden gespeeld per poule afgewerkt op 1 veld. Mocht er een gelijke stand zijn na de reguliere speeltijd, dan worden er aansluitend aan de wedstrijd drie penalty’s genomen om te bepalen wie de winnaar wordt van de partij.

Verhindering

Verhinderingen kunnen alleen worden opgegeven voor een schoolreisje of schoolkamp. Met andere verhinderingen kan geen rekening worden gehouden. Op het inschrijfformulier dient te worden aangegeven op welke dag of dagen een team op schoolreisje/kamp is. Op woensdag 27 mei en vrijdag 29 mei zijn geen verhinderingen mogelijk.

Het wedstrijdprogramma

Het volledige wedstrijdprogramma voor de voorrondes vindt u (uiterlijk woensdag 22 april a.s.) op deze website. Het wedstrijdprogramma is per poule uitgewerkt. Het wedstrijdprogramma voor de kwartfinales wordt zo spoedig mogelijk na alle voorrondes op deze website geplaatst. Dit geldt ook voor de (halve) finales.

Alle informatie is terug te vinden op deze website. De (school)sportcoördinatoren worden voorafgaand en gedurende het toernooi dagelijks via de mail op de hoogte gehouden van updates op deze website.

Categorieën en teamgrootte

Er wordt gespeeld in 10 categorieën:

Jongens groep 4            Meisjes groep 4

Jongens groep 5            Meisjes groep 5

Jongens groep 6            Meisjes groep 6

Jongens groep 7            Meisjes groep 7

Jongens groep 8            Meisjes groep 8

Een team bestaat uit maximaal 6 spelers of speelsters. Alleen met toestemming van de wedstrijdleiding kan hiervan worden afgeweken. (Geen gemengde teams!!).

Gedurende een wedstrijd mag doorlopend worden gewisseld.

Een speler/speelster mag maar voor één team uitkomen. Komt een speler/speelster voor meerdere teams uit dan volgt direct diskwalificatie voor alle teams waarin is gespeeld.

Poule-omvang en wedstrijdduur

 • Er wordt gespeeld in poules van 4 en poules van 3
 • De speelduur van de wedstrijden bedraagt 13 minuten bij een poule van 4. In een poule van 4 worden door ieder team 3 wedstrijden gespeeld.
 • De speelduur van de wedstrijden bedraagt 18 minuten bij een poule van 3. In een poule van 3 worden door ieder team 2 wedstrijden gespeeld.

Melden aanwezigheid

 Ieder team dient zich met hun begeleider uiterlijk een kwartier voor aanvang van hun eerste wedstrijd te melden bij de wedstrijdleiding.

Afwezigheid team

 Bij afwezigheid van een team, worden de wedstrijden van dit team uit het wedstrijdprogramma gehaald. Een poule van 4 wordt hierdoor een poule van 3. Bij een poule van 3 spelen de twee overgebleven teams 2 keer tegen elkaar. De scheidsrechters melden dit direct bij de wedstrijdleiding.

Begin en einde wedstrijd

 • Ieder team dient vijf minuten voor aanvang van hun wedstrijd bij het speelveld aanwezig te zijn!!
 • Iedere wedstrijd wordt geleid door twee scheidsrechters.
 • De begeleiders van beide teams geven de scheidsrechters voorafgaand aan iedere wedstrijd een hand. Zodat zowel zij, als u weten wie hun aanspreekpunt is.
 • Voor en na de wedstrijd geven spelers van beide teams elkaar een hand!! De scheidsrechters zien hier op toe!
 • Een scheidsrechter geeft het verloop van de uitslag weer op het scorebord en na afloop op het wedstrijdformulier.
 • Na afloop van iedere wedstrijd ondertekenen de begeleiders van beide teams het wedstrijdformulier bij de scheidsrechter, als bevestiging voor het noteren van de juiste uitslag op het wedstrijdformulier 
 • De scheidsrechter zorgt ervoor dat het wedstrijdbriefje bij de wedstrijdleiding wordt ingeleverd.

Spelregels

 • Er wordt 4 tegen 4 gespeeld
 • Er wordt niet gespeeld met een vaste keeper.
 • Binnen de cirkel voor het doel mag niet worden gescoord.
 • Als de bal binnen de cirkel voor het doel met de handen wordt gespeeld dan krijgt de tegenpartij een strafschop.
 • Een strafschop wordt genomen op 15 meter afstand van een leeg doel.
 • Er wordt ingetrapt in plaats van ingegooid.
 • Een intrap wordt genomen vanaf de zijlijn (boarding) of de achterlijn (boarding). Uit een intrap kan niet direct worden gescored.
 • Bij een intrap of vrije trap dient de tegenstander minimaal 3 meter afstand te houden.
 • Als de bal via een speler van de tegenpartij over de achterlijn (boarding) gaat, wordt de bal met de voet weer in het spel gebracht. Dit mag via een pass op een medespeler of een dribbel (de bal met de voet meenemen).
 • Na een doelpunt wordt de bal via een pass of een dribbel vanaf de achterlijn weer in het spel gebracht. Het andere team stelt zich op eigen helft op.

Puntenverdeling winst, gelijk spel, verlies

 • Een gewonnen wedstrijd levert 3 punten op.
 • Bij gelijk spel krijgen beide teams 1 punt.
 • Een verloren wedstrijd levert 0 punten op.

Gelijk eindigen in de poule

Bij gelijk eindigen in de poule is het doelsaldo bepalend. Is dit gelijk, dan wordt gekeken naar de meest gescoorde doelpunten in alle wedstrijden.

Kan er vervolgens nog geen winnaar worden aangewezen, dan beslist de wedstrijdleiding hoe tot een winnaar wordt gekomen.

Bekendmaking en weergave uitslagen

De uitslagen worden iedere speeldag direct ter plaatse verwerkt. Op www.toernooi.nl kunt u de uitslagen en standen in de poule zien. De directe link kunt u via deze site vinden. Nadat een categorie is uitgespeeld worden de kwartfinalisten bekend gemaakt. De schoolsportcoördinatoren worden gedurende het toernooi dagelijks via de mail op de hoogte gehouden van updates op de website.

Door naar de kwartfinales?

Afhankelijk van het aantal teams in een categorie plaats je je voor de kwartfinales. Zodra het wedstrijdschema is opgesteld vind u onder het kopje ‘door naar de kwartfinales’ meer informatie.

Prijsuitreiking op vrijdag 29 mei

Na afloop van alle wedstrijden vindt de prijsuitreiking plaats. Dit zal ongeveer om 19:30 uur zijn.

Teamfoto

Van ieder team wordt tijdens de voorrondes een teamfoto gemaakt. Elk team dient zich voorafgaand aan hun eerste wedstrijd bij de wedstrijdleiding te melden. Dan zal ook de teamfoto worden gemaakt. De teamfoto’s worden op deze website geplaatst.

Fair Play

Bij deelname aan het toernooi wordt een sportieve houding en speelwijze verwacht:

 • Voor en na de wedstrijd geven spelers van beide teams elkaar een hand!! De scheidsrechters zien hier op toe!
 • Er wordt gespeeld volgens de spelregels.
 • Er wordt gespeeld met respect en een positieve houding ten opzichte van medespelers, tegenstanders, scheidsrechters en materiaal.

DAAR WAAR DIT REGLEMENT NIET VOORZIET BESLIST DE WEDSTRIJDLEIDING.

VEEL PLEZIER TIJDENS HET ROTARY STREETSOCCERTOERNOOI 2020!

Spring naar toolbar