Historie

In 1999 werden alle Serviceclubs in Oldenzaal door de gemeente Oldenzaal en de jubileumorganisatie van ‘Oldenzaal 750 jaar’ benaderd om tijdens een feestweek in dat jubileumjaar iets te organiseren met een breed scala aan activiteiten t.b.v. de schoolgaande jeugd. Door Rotaryclub Oldenzaal werden in die week activiteiten georganiseerd die o.a. bestonden uit ‘half pipe-skating’, luchtkussen, optreden jeugdcircus ‘Tubantino’, karaoke en een groot streetsoccertoernooi. Dit toernooi bleek een groot succes en besloten werd om te onderzoeken of een dergelijk toernooi voor herhaling vatbaar zou zijn, aanvankelijk eenmalig in 2000 als Rotary Streetsoccertoernooi. Dit toernooi voor alle basisscholen in Oldenzaal en omgeving werd georganiseerd onder het motto ‘Jeugd voor Jeugd’ met de intentie om de netto opbrengst van het toernooi te besteden aan specifieke jeugdprojecten. Het Rotary Streetsoccertoernooi heeft sindsdien alleen maar een groei doorgemaakt en is in de Oldenzaalse samenleving en op de basisscholen een vast onderdeel geworden van de schoolagenda’s en vakantieplanning. Jaarlijks doen er ruim 1750 kinderen mee, verdeeld over meer dan 300 voetballende teams.

Eerste uur

In 2016 namen we afscheid van een man van het eerste uur; Jos Damink. Als medewerker sportzaken van de gemeente Oldenzaal is hij van meet af aan betrokken geweest bij Streetsoccer.  Als man achter de schermen maar vooral ook als wedstrijdleider heeft Jos zich meer dan verdienstelijk gemaakt. Wij zijn Jos Damink zeer veel dank verschuldigd.

Door de jaren heen is de hele organisatie ook met de maatschappelijke ontwikkeling meegegroeid. Werd in de beginjaren alles nog “hands-on” geregeld, tegenwoordig is veel geautomatiseerd. Zo worden inschrijvingen en wedstrijdindeling geheel met behulp van de computer geregeld. Ook heeft social media zijn intrede gedaan. Allereerst met de website en later Facebook, Instagram en Twitter. In 2017 gaan we zelfs gebruikmaken van vloggers en YouTube.