Een van de  goede doel hebben we gevonden bij Humanitas. De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers van Humanitas helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. De hulp is gratis en altijd in de buurt. Er zijn ruim tachtig afdelingen door het hele land. Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: ‘Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.’

Humanitas is een zeer goed bekend staande organisatie die al vele jaren in onze maatschappij voor mensen klaar staat. Het hulppakket is dan ook zeer breed, voor mensen van jong tot oud en voor alle momenten in het leven. Wij hebben een specifiek doel voor kinderen opgezocht, uiteraard zullen we maar zeggen.

Kinderen en vakantie. Wat zijn wij en Humanitas van plan ? Humanitas verzorgt al verschillende soorten vakanties voor kinderen. Een van die vormen is een weekend jeugdkamp. En daar zouden we als Rotary Club uitstekend onze diensten kunnen aanbieden. Dan snijdt het mes aan twee kanten. Uit de sponsor opbrengsten van Streetsoccer wordt dit weekend jeugdkamp gefinancierd. Humanitas verzorgt het professionele medewerkers het weekend. En de leden van onze club verzorgen verder de gehele logistiek van het weekend.  Daarbij kun je denken aan de keuze van het kamp, het regelen van de overnachtingen, het vervoer van de kinderen, de catering regelen etc. Dat leek ons een prachtige samenwerking. Zowel Humanitas als wij zelf zijn in elk geval van mening dat dit een uitstekende samenwerking kan vormen. Met als uitkomst natuurlijk een prachtig weekend voor kinderen.