STICHTING LEERGELD OLDENZAAL

Een van de drie goede doelen van Streetsoccer 2017 is een donatie aan St. Leergeld. Drie jaar geleden was St Leergeld als eens een van de goede doelen. Maar de nood die zij invullen blijft van dien aard, dat wij er wederom voor gekozen hebben St Leergeld voor de duur van 3 jaar aan Streetsoccer te verbinden. Immers, via St. Leergeld komt het geld direct bij kinderen terecht. En dat blijft toch onze belangrijkste overweging.

Wat is Stichting Leergeld Oldenzaal?

Leergeld Nederland is een vereniging van lokale Leergeld Stichtingen, die wil voorkomen dat kinderen sociaal uitgesloten worden wanneer ze opgroeien in een gezin dat het financieel heel moeilijk heeft. De steun van de lokale leergeld stichtingen geeft deze kinderen de kans om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

In Nederland zijn momenteel 90 lokale Stichtingen Leergeld actief. Zij zorgen voor de daadwerkelijke hulpverlening aan de kinderen in hun gemeenten. Ze zijn verenigd in de Vereniging van Stichtingen Leergeld in Nederland, of kortweg:  Leergeld Nederland.

Ieder kind moet kunnen meedoen aan werkweken, excursies, schoolkampen, zwemles, sport of muzische vorming. Voor kinderen betekenen deze activiteiten verbreding van hun horizon. Zij maken sociale contacten en leren zich handhaven in een groep. Nu meedoen betekent later meetellen.  Meedoen  lijkt vanzelfsprekend, echter de stille armoede neemt toe. Ook in de gemeente Oldenzaal doen een toenemend aantal kinderen een beroep op Stichting Leergeld.

Als Rotary Club Oldenzaal hebben we met Streetsoccer twee hele belangrijke doelen gesteld, te weten:

• alle kinderen moeten mee kunnen doen aan streetsoccer en
  • deze kinderen voetballen voor kinderen; kinderen voor kinderen dus.

En daarmee is Stichting Leergeld, met haar doelstelling om alle kinderen in staat te stellen mee te kunnen doen aan sport, werkweken, excursies, zwemlessen en dergelijke, voor ons een uitermate goed doel. We weten dan ook zeker dat deze gelden daar terecht komen waar het hard nodig is.

Wij zijn dan ook zeer blij dat onze sponsoren ons in staat stellen om St Leergeld in ruime mate te doneren. Het is zelfs zo dat wij van Rotary Foundation, de foundation van Rotary International, eveneens een forse bijdrage voor de St Leergeld hebben ontvangen.